.

.

Видео: мафијашкиот принцип на глобална хегемонија: Блискиот исток, империја и активизам

Видео: мафијашкиот принцип на глобална хегемонија: Блискиот исток, империја и активизам

оценки:

DEN 386.24
Од стока
Достапно.

Највлијателниот животен интелектуалец во светот, Ноам Чомски, ги држи основните причини за конфликтите на Блискиот исток и зборува за надежи за идните социјални промени. Познатиот критичар и лингвист на надворешната политика ја носи целосната сила на неговиот ум и духовитост во форма на рапие, да се спушти во сечење низ мејнстрим заблуди-многу од нив намерни-за внатрешната и надворешната политика на Иран и Израел/ Палестина. Чомски елоквентно ја контекстуализира моќта на лобито во Израел и централноста на Соединетите држави во решавањето на основните антагонизми на Блискиот исток, како и тежината на тоа како американското јавно мислење се префрли во текот на изминатите неколку децении и решавање на различни позитивни насоки за активизам. Принципот на мафија за глобална хегемонија вклучува часовно ДВД Дополнително на Ноам Чомски разговарајќи со Лери Бенски за медиумите, класата и популизмот на десното крило. • Автор : Ноам Чомски • ISBN : 9781604863031 • Формат : ДВД видео • Датум на објавување : 2010-09-01.

За производот

Купувачите избираат и